Sagan druhý v 3. etape Tirreno-Adriatico

13.03.2015 Celý región

Arezzo 13. marca (TASR) - Slovenskému cyklistovi Petrovi Saganovi v piatok tesne ušlo víťazstvo v tretej etape pretekov Tirreno-Adriatico, keď v záverečnom špurte obsadil druhú priečku. Jazdca stajne Tinkoff-Saxo zdolal na 203 km dlhej trati z Casciny do Arezza iba Belgičan Greg van Avermaet vo farbách BMC. Tretí skončil Čech Zdeněk Štybar z tímu Etixx - Quick-Step.

"Dnešná etapa sa mi vydarila, blízko triumfu som bol už na Strade Bianche. Tím odviedol v závere dobrú prácu. Dvesto metrov pred cieľom som bol na čele, ale bolo to ešte poriadne ďaleko. No dokázal som odolať súperom a vyhral som. Vždy je dobré dosiahnuť prvé víťazstvo v sezóne," povedal v cieli van Avermaet.

Saganovi tak opäť o vlások ušli premiérové etapové vavríny v sezóne. Navyše sa mu neporadilo obhájiť vlaňajší triumf z 3. etapy týchto pretekov.

"Ďakujem dnes celému tímu, lebo odtiahli celý deň, čo som rád. Škoda, že som nevyhral. Mrzí ma to, pretože pri konci som sa nechal dosť zavrieť. V poslednej zákrute dvesto metrov pred cieľom som mal nato, aby som dobehol tých prvých, ale čo už - napokon znova druhé miesto. Myslím si, že som na tom dobre a uvidíme ako pôjdu ďalšie preteky," sprostredkoval TASR Saganove slová jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Dvadsaťpäťročný cyklista skončil na striebornej pozícii aj vo štvrtok a v celkovom poradí figuruje na druhej priečke s dvojsekundovou stratou na lídra. Tým je práve piatkový víťaz van Avermaet, ktorý vystriedal Taliana Adriana Maloriho.

Sagan si tak pripísal ďalšie štyri body do rebríčka Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI), s ôsmimi mu patrí priebežná 14. pozícia.

Výsledky 3. etapy (Cascina - Arezzo, 203 km):
1. Greg Van Avermaet (Belg./BMC) 4:58:17, 2. Peter SAGAN (SR/Tinkoff-Saxo), 3. Zdeněk Štybar (ČR/Etixx-Quick-Step), 4. Filippo Pozzato (Tal./Lampre), 5. Fabian Cancellara (Švaj./Trek), 6. Simon Geschke (Nem./Giant), 7. Paul Martens (Nem./LottoNL), 8. Andrij Grivko (Ukr./Astana), 9. Rigoberto Uran (Kol./Etixx-Quick-Step), 10. Wout Poels (Hol./Sky) všetci rovnaký čas

celkové poradie:
1. Van Avermaet 8:34:31 h, 2. SAGAN +2 s, 3. Adriano Malori (Tal./Movistar) +8, 4. Fabian Cancellara (Švaj./Trek) +9, 5. Matthias Braendle (Rak./IAM Cycling) +10, 6. Ramunas Navardauskas (Lit./Cannondale) +13, 7. Steven Cummings (V.Brit,/MTN) +14, 8. Jonathan Castroviejo (Šp./Movistar) +16, 9. Edvald Boasson Hagen (Nór./MTN) rovnaký čas, 10. Grivko +17
 

Vyberte región